QundQase

LK Systems

LK system är ledande i Norden inom lösningar för värme och tappvattensystem. När de byggde sin nya lokal i Malmö på ca 2000m2 tog de hjälp av oss på QMS med både exteriör och interiör. 

Utomhus gjordes en specialdesignad 3D skylt av deras logo. En speciallösning där hela logotypen lyser som en enda ljuskälla vilket gör att den kan betraktas från alla håll. Grunden till skylten gjordes i cortenplåt för att matcha den nya byggnaden och ge skylten en unik och innovativ look.

Inomhus skapade vi receptionens hjärta och det första du möts av, själva receptionsdisken. Även denna är helt specialritad i ett unikt formspråk som följer LK´s profil. Disken gjordes som två moduler och som pricken över i:et så roterar på ena änden en kub med logotypen fritt i luften med hjälp av magnetism.  

I båda dessa fallen så började det med en diskussion där vi gavs fria händer och där vi började med 3D skisser som i stort sett var identiska med det färdiga resultatet.

Sofiero Slott

När utställningen ”Drömmare och skulptör” av Carl Milles som är en av Sveriges främsta internationella skulptörer skulle arrangeras på Sofiero slott gavs vi uppdraget att ta fram stora podier som skulle kunna presentera skulptörens kreativitet och samtidigt gå att få in i de ganska små slottsdörrarna.

Resultatet blev fyra skräddarsydda modulsystem som är byggda som stora puzzel och där man sätter ihop vart och ett med delar utan verktyg. De olika höjderna och infällda glasklara showcase ger verkligen betraktaren många nivåer av olika verk på en koncentrerad yta.

Höganäs AB

Höganäs grundades redan 1797 och har idag kunder i över 7 länder. De utvecklar morgondagens lösningar inom sin bransch. För att smycka deras lokaler både inomhus och utomhus med snygga lösningar från deras profil samarbetade vi med både deras reklambyrå och arkitekt. 

Vi skapade specialfrästa lösningar både i plåt och trä för att skapa olika ytor och höja intrycket. Även olika typer av lackering användes för var del och även väggar specialmålades för att ge var del rätt känsla.

Aller media

Allers är marknadsledande inom populärpress i Sverige och ett vällkänt varumärke. QMS har hjälpt dem med mängd spännande projekt genom åren och vid flytten av kontoret till Malmö var vi med och såg till att man idag har lokaler som sticker ut i mängden. 

Det hela resulterade i våningsanvisningar i form av färgade väggar med specialfärgade akrylglassiffror som bryter av mot väggens mer matta nyans och som hälsar den som åker hiss välkommen med en häftig känsla på var våning i lokalen. Dessutom så profilerade vi lokalerna med snygga logotyper som tex den som ni kan se på bilderna som sitter på disken. QMS specialitet är att vi alltid hänger med i den tekniska utvecklingen och när frågan om en häftig lösning att visa film på till entrén kom drog vi nytta av produkter i absolut teknisk framkant. Det hela resulterade i en jätteskärm med en specialbyggd lysande röd ram där de kan distribuera fritt via sitt nätverk det som ska visas på skärmen. 

Alfa Laval

Alfa Laval grundades 1883 och är idag världsledande inom sin bit. Här har vi under åren hjälpt till med många spännande produktioner. En av dem är uppdraget att ta fram snygga historieväggar som skulle ge ett intressant intryck och en optisk effekt för betraktaren. På huvudkontoret i Lund gjordes den specialbyggda väggen i formatet 4,4x 3,0 m och blev en helt underbar effekt i deras interiör. 

Man blev så nöjd med lösningen på huvudkontoret så man lätt tillverka identiska miniatyrer av denna historievägg för kontor runt om i världen. Här gjordes både en väggmonterad variant som den stora samt en fristående med ben av rostfri plåt. Vi på QMS kunde med vår stora kunskap om global distribution se till att väggarna byggdes och emballerades så de kom fram säkert till alla kontoren världen runt.

QMS Produktion AB
Landskronavägen 25b • 252 32 Helsingborg

042-21 30 50
info@qmsproduktion.se

Facebook